Onze technische adviseurs komen ter plaatse en houden alle opties open. We bieden u dé oplossing op basis van uw wensen, behoeftes en de mogelijkheden.
Wij werken alleen met A-kwaliteit producten en garantievoorwaarden. Onze monteurs zijn ervaren en volgens de gestelde normen opgeleid.
Toekomstgericht, innovatief, kwaliteit en veiligheid. Wij gaan altijd voor de optimale oplossing en nemen u mee in het traject van aanvraag tot oplevering.
Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
Om te verwarmen en warm water te gebruiken op een duurzame manier zijn slimme, zuinige en milieuvriendelijke installaties nodig. Een goed voorbeeld hiervan is de warmtepomp. Voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn is de warmtepomp interessant. U haalt hiermee de energienota flink naar beneden, u gaat de woning opwaarderen en u maakt minder gebruik van de fossiele brandstoffen en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Maar alles begint met vakkundig advies!
Wat is en doet een warmtepomp?
Een warmtepompsysteem is een installatie dat voor verwarmingen warm water zorgt op een duurzame manier. Warmtepompsystemen brengen de warmte uit de lucht, bodem of een andere duurzame warmtebron naar een hogere temperatuur om deze te gebruiken om de ruimtes in uw woning te verwarmen. Bij een volledig elektrisch warmtepompsystemen bent u niet afhankelijk van een CV-ketel en kunt u volledig van het gas af. Bij een hybride warmtepompsysteem werkt de warmtepomp samen met een cv-ketel. De warmtepomp levert dan het grootste deel van het jaar de verwarming en de cv-ketel helpt alleen mee op koude dagen en om warm water te maken.
Waarom een warmtepomp?
Zoals met vele andere duurzame maatregelen zijn er twee belangrijke redenen om voor een warmtepomp te kiezen: besparen op de maandelijkse energielasten en het milieu.
Het systeem zorgt voor een flinke besparing op gas, dit kan oplopen tot 70%. Dit betekent een stuk minder CO2-uitstoot en een lagere gasrekening. Ook kan zoals ook bij andere duurzame maatregelen de warmtepomp het energielabel van de woning verbeteren, wat weer invloed heeft op de waarde van het huis. Door de subsidieregelingen voor warmtepompen, is de investering uiteindelijk een stuk lager en heeft u deze vaak binnen een aantal jaar alweer terugverdiend.
Hybride of volledig elektrische warmtepomp?
Met een hybride warmtepompsysteem wordt de warmtepomp de hoofdleverancier van de verwarming in het huis. De cv-ketel biedt ondersteuning mocht het buiten te koud zijn bij het leveren van warm water. Met dit hybride warmtepompsysteem bespaart u tot 70 procent op het verbruik van gas voor verwarming. Maar u heeft wel nog steeds een gasaansluiting nodig. Een alternatief voor een hybride warmtepompsysteem is de volledig elektrische warmtepomp, hiermee kunt u helemaal van het gas af. Beide systemen werken goed in combinatie met zonnepanelen.
Voordelen hybride warmtepomp
Warmtepomp subsidie
De Rijksoverheid geeft tot 2030 subsidie op warmtepompen om duurzame verwarming te stimuleren. Met een warmtepompsysteem verwarmt u uw huis tegen lagere stookkosten en helpt u de uitstoot van CO2 verminderen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type en het vermogen maak kan oplopen tot € 2.700,00.
Installatie, is mijn huis klaar voor een warmtepomp aansluiting?
Voordat we een warmtepomp kunnen installeren, moeten we bekijken of de woning er klaar voor is. Een warmtepomp is dan wel een zeer rendabele en slimme manier om uw huis duurzamer te maken maar we kunnen hem niet zomaar in elke woning plaatsen. Afhankelijk van een aantal zaken zoals bijv. isolatie van de woning kan de keuze voor een warmtepompsysteem gemaakt worden.
Onderhoud warmtepomp
We weten allemaal dat een warmtepomp niet veel, maar wel onderhoud nodig heeft om het optimale rendement te halen. Daarom is periodiek onderhoud, zoals ook bij de CV - installatie essentieel om een goed en natuurlijk energiezuinig werkend systeem te hebben en te houden. Daarnaast is terugkerend onderhoud hét moment om eventuele problemen vroegtijdig te spotten. Door het warmtepompsysteem goed te onderhouden, worden problemen vroegtijdig gezien en voorkomt u problemen. Kies daarom ook voor de warmtepomp-onderhoudsservice.
Onderhoudscontract voor uw warmtepomp
Met een onderhoudscontract krijgt uw warmtepomp één keer per jaar controle en waar nodig onderhoud. Zijn er storingen? Dan komen wij zonder voorrijkosten. Eerst keuren we uw warmtepomp. Bij hybride warmtepompsystemen sluiten we een basisabonnement af.